Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2022 22:05 - Американски учен обясни как САЩ “са се простреляли в крака” заради Русия
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1777 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Санкциите на САЩ срещу Русия в крайна сметка са „изстрел в собствения крак“, смята Уилям Рюгър, президент на Американския институт за икономически изследвания, коментирайки пред “Фокс Нюз”.

Както отбеляза ученият, санкциите рядко водят до това държавите, към които са насочени, „да променят поведението си“. "Но не можете да принудите държавните глави да се откажат от това, което смятат за най-значимото за техните жизненоважни национални интереси. В случая с Русия това е положението в Украйна", каза той.

Според Рюгър ситуацията, когато изправена пред санкционния натиск Русия увеличава приходите си от продажба на енергийни ресурси, е друг индикатор за „непредвидени последици“, които са резултат от „неправилни действия“.

"Разказаха ни за всички тези яхти, които заловихме и чиято поддръжка след това трябваше да плащаме. И това е само малък пример. Това го виждаме и при цените на петрола, и при цените на храните. И тогава, пред очите ни, Съединените щати казват: знаете ли, ние трябва да предоставим субсидии за глобална продоволствена помощ“, каза той.

Ситуацията със санкциите, каза Рюгър, изглежда "изключително предвидима", тъй като учените са изследвали въпроса от десетилетия и са установили, че политиката на такъв натиск често "не помага много".

"Повтарям: всичко е много предсказуемо. И типичната картина, която виждаме от сегашната администрация, са политически решения, които уж са в полза на американските данъкоплатци или хора в чужбина, но всъщност се оказват изстрел в собствения крак", заключи ученият.

На 24 февруари Русия започна специална военна операция за демилитаризиране на Украйна. Президентът Владимир Путин нарече целта ѝ „защита на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години“. В отговор западните страни въведоха редица нови антируски санкции, много чуждестранни компании спряха работата си в Русия. Ограничителни мерки засегнаха и Беларус, който Западът обвини в подкрепа на руската специална военна операция в Украйна.

Според руския президент подобни действия на Запада са насочени към влошаване на живота на милиони хора. Санкционният натиск върху Москва вече доведе до икономически проблеми за САЩ и Европа, което доведе до сериозно покачване на цените на горивата и храните. 



Гласувай:
7



1. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
20.06.2022 23:02
По начало позицията е сгрешена
Първо, геостратегически! Русия е по-важен партньор за Запада от Украйна! Вярно ,в центъра на Европа е, но с изключването на Русия става само един лимес, без комуникации на Изток! И от този лимес Европа и САЩ нямат никаква полза , освен да го поддържат
И второ, Украйна няма ресурса да победи Русия Не ,че някой го има Но тя е едно джудже в сравнение с нея, зависещо само от търпението на Русия, докога ще си заиграва с нея!
Нещата умишлено се протакат от Русия Ше дойде октомври месец и палачинката ще се обърне! Най- вече газовата! А и нефтената
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822198
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031